MR & MRL Asansörler

MR & MRL Asansörler

MR & MRL Asansörlerin Farkı Nedir?

MR, yani dişli, çekişli, makine daireli asansör sistemidir. MRL ise, dikişsiz yani makine dairesiz asansör sistemleridir.

MR Asansörler

Elektrikli Asansörler (Makine Daireli) - Dişli Çekiş Asansörleri

✔ Klasik tip halatlı asansörler, elektrik motoruna takılan ve kaldırma kasnağını döndüren ve halatı hareket ettiren bir dişli kutusuna sahiptir.

 

✔ Dişli çekiş asansörleri, doğru akım (DC) veya alternatif akım (AC) ile çalıştırılır ve maksimum hızları dakikada 500 fittir. Bu hız limiti, dişlisiz halatlı asansörlerden daha düşük ancak diğer birçok asansör tipinden daha yüksektir.

✔ Birçok kişi bu sistemi maksimum 250 ft mesafeye seyahat etme kabiliyetleri nedeniyle seçmektedir. Aynı zamanda adil kurulum ve bakım maliyetlerine ve düşük enerji tüketimine sahiptirler.

 

✔ Dişlisiz asansörlere göre hızları daha yavaşken, dişli asansörler kasnağı (kasnağı) döndürmek için daha az güç kullandıklarından enerji verimliliği açısından avantajlar sunmaktadır. Ayrıca bu asansörler 13600 kg’a kadar yük kaldırma özelliğine sahiptir.

MRL Asansörler

Makine Dairesiz Asansör, MRL Asansörler, MRL Asansörler, Dişlisiz Çekiş Asansörleri

Bu çekiş asansörleri, doğrudan elektrik motoruna bağlı tekerleğe sahiptir. Dişlisiz çekişli asansörler çok yüksek bir hareket hızına sahiptir, yani dakikada 2000 ft’e kadar çıkabilmektedir ve büyük mesafeler kat edebilmektedir. Maksimum hareket mesafeleri neredeyse 2000 ft’dir ve bu nedenle yüksek binalar için en iyi ve tek seçenektir.

 

Bu asansörler her türlü yükseklikte her türlü binada kullanılabilme özelliğine sahipti ve diğer hidrolik asansörlere göre çok daha yüksek hıza sahipti. Dişlisiz çekiş sistemi o zamandan beri o kadar dayanıklı olduğunu kanıtladı ki bugün bile yüksek katlı uygulamalar için mevcut en iyi ve en güvenilir seçenek.

 

Bu asansörler, asansörün tepesine takılan ve bir ucunda kasnağın etrafına sarılan bir tel kablo (kaldırma halatları) kullanarak çalışır. Kablonun diğer ucu, kaldırma yolunda yükselen ve alçalan bir karşı ağırlık ile tutturulmuştur. Kabinin ağırlığı ve karşı ağırlık birlikte kabloya bastırır ve bu daha sonra kasnağı döndürür ve asansör hareket etmeye başlar.

Elektrik motoru üzerindeki yükü minimumda tutmak için, karşı ağırlık, asansör kabininin ağırlığı ve yolcuların yarı yükü ile eşleştirilir. Asansör kabini yukarı doğru hareket ettikçe karşı ağırlık aşağı doğru hareket etmeye başlar ve bu şekilde asansör yükünü dengeler.

Motor yalnızca kabin yükünün yarısı kadar ağırlık taşıdığından, bu enerji tüketimini önemli ölçüde azaltır. karşı ağırlık, asansör kabininin ağırlığı ve yolcuların yarı yükü ile eşleşir.

Asansör kabini yukarı doğru hareket ettikçe karşı ağırlık aşağı doğru hareket etmeye başlar ve bu şekilde asansör yükünü dengeler. Motor yalnızca kabin yükünün yarısı kadar ağırlık taşıdığından, bu enerji tüketimini önemli ölçüde azaltır. karşı ağırlık, asansör kabininin ağırlığı ve yolcuların yarı yükü ile eşleşir.

Asansör kabini yukarı doğru hareket ettikçe karşı ağırlık aşağı doğru hareket etmeye başlar ve bu şekilde asansör yükünü dengeler. Motor yalnızca kabin yükünün yarısı kadar ağırlık taşıdığından, bu enerji tüketimini önemli ölçüde azaltır.